(085) 024 08 00           Werken bij Cobbler              Certificeringen              Kennis & Nieuws               Support & Meldingen  

Inrichten Corona spreekkamers
Deze nare en bijzondere tijd laat ook zien hoe flexibel, creatief en veerkrachtig we zijn. Als we maar samenwerken en dat gebeurt. Er zijn mooie initiatieven en samenwerkingen. Van het zuiden tot het noorden hebben wij werkplekken ingericht, speciaal  voor mensen die klachten hebben die op het Corona-virus kunnen duiden. Werkplekken van samenwerkende huisartsen en apothekers. We delen het: Wellicht inspireert het tot weer zo’n goed initiatief.

Jeroen Bosch ziekenhuis

De samenwerkende huisartsen, van zorggroep BeRoEmD (acroniem voor Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch) hebben ons benaderd een werkplek in te richten in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Natuurlijk moest het snel gebeuren en is het belangrijk dat het veilig blijft. Alle patiëntgegevens moeten wel te benaderen zijn.

Wij hebben een werkplek (computer met toetsenbord en muis, beeldscherm en printer) geleverd, maar vooral ook de contacten met de softwareleverancier van het HIS gehad, zodat iedereen bij de juiste patiëntgegevens kan. Dat laatste kunnen wij goed in overleg met de softwareleverancier regelen. Daarnaast wordt er dan gebruik gemaakt van een ‘thuiswerkplek’ om de gegevens weer veilig te kunnen benaderen. We doen dit alles in eigen beheer.

Corona spreekkamers

Ook op andere plekken in het land hebben we dergelijke speciale Corona-spreekkamers technisch ingericht. Sommige gemeenten hebben een ‘mobile home’ ingericht, bij anderen is er juist 1 praktijk die de patiënten met Corona verdachte verschijnselen ontvangt of er wordt bijvoorbeeld een heel nieuwe locatie aangewezen. Deze samenwerkingen zorgen er natuurlijk allemaal voor dat de exponentiële groei van het virus geremd wordt.

Beeldbellen voor de eerstelijnszorg
“Kom ik wel of niet naar de praktijk?” Een vraag die in deze tijd natuurlijk heel logisch is. En heel verschillend wordt beantwoord, wellicht. Want we willen allemaal proberen maximaal afstand te bewaren, tegelijkertijd bestaan er natuurlijk  ook andere reële klachten die geen rekening houden met Corona.