Verandering van HIS: Esther Tanis vertelt.

De overstap naar Promedico ASP én naar Cobbler

Sinds de zomer werken we voor Huisartsenpraktijk Albers en Tanis en twee andere praktijken in een HOED in Vorden. De huisartsen in de Regio Zutphen besloten over te gaan naar dezelfde HIS. ‘Dat is Promedico ASP geworden’ vertelt Esther Tanis die ook een bestuurlijke rol in deze samenwerking had. Ook vroegen we een aantal ICT-ondersteuners hun verhaal te vertellen om te kijken of we dat dan ook samen konden inkopen. ‘Dat samen inkopen van ICT-ondersteuning vond te weinig draagvlak, maar Cobbler kwam wel als beste uit de bus.’ Dat is de reden dat onze eigen praktijk nu wel samenwerkt met Cobbler.

ICT leverancier met kennis van de zorg

We hadden een lokale ICT-ondersteuner. Op tien minuutjes afstand en iemand die alleen werkte. Hij ondersteunde ons alle jaren met OmniHIS . Toch hebben wij het moment  van de overstap aangegrepen te kiezen voor een nieuwe partij. Die ervaring heeft met Promedico ASP en die ons professioneel kan ondersteunen. Hoewel we door een vervelende storing bij Promedico geen droomstart hebben gehad merken we wel dat er bij jullie kennis is van zorg.

Wat ik miste bij onze aanbieder was bijvoorbeeld een heldere terugkoppeling van wat voor werk gedaan was. Soms wist ik niet óf een bepaald probleem ook echt opgelost was. Als het dan niet opgelost was wist ik ook niet precies waarom niet en wanneer dan wel. ‘Bij Cobbler is deze terugkoppeling wel helder, ook als duidelijk wordt dat iets niet direct gerealiseerd kan worden wordt dat gemeld en met de uitleg waarom.’

Esther Tanis

Ik ken Henk en Dennis

Tot nu toe doen jullie wat Jan-Willem heeft beloofd ‘Er wordt snel gereageerd. Ook heb ik het nog niet als nadelig ervaren dat jullie niet op 10 minuten afstand zitten.’ Dat we gewoon toegankelijk en kleinschalig zijn beaamt Esther. ‘Ik ken Dennis, mijn vaste systeembeheerder en voor alles rondom de facturatie kan ik gewoon Henk bellen.’

Gaat er bij jullie ook iets veranderen, bijvoorbeeld de overstap naar een ander HIS of een verhuizing? Neem dan eens contact met ons op. We helpen graag.

in
Deel deze post