Voorkom Datalekken

In diverse gesprekken komt het onderwerp datalekken ter sprake. Hieronder voor u een aantal tips, hoe om te gaan met dit onderwerp.

Gecertificeerd

·  Verstuur geen persoonsgegevens via gratis diensten, zoals bijv. WhatsApp;
·  Neem geen privacy gevoelige informatie mee. Doet u dit wel? Zorg er dan voor dat de USB-stick versleuteld is;
·  Zorg dat uw medewerkers zich bewust zijn van de digitale bedreigingen;
·  Zorg dat email en opslag en/of verwerking van gevoelige gegevens door een gecertificeerd bedrijf (bijvoorbeeld ISO 27001) gebeurt. Cobbler is recentelijk gecertificeerd voor de ISO 9001 en ISO 27001, mocht u meer informatie willen over accreditatie neemt u dan gerust contact met ons op;Zorg dat email en opslag en/of verwerking van gevoelige gegevens door een gecertificeerd bedrijf (bijvoorbeeld ISO 27001) gebeurt. Cobbler is gecertificeerd voor de ISO 9001 en ISO 27001, mocht u meer informatie willen over accreditatie neemt u dan gerust contact met ons op;

Verwerkersovereenkomst

Zijn er derde-partijen die voor uw organisatie persoonsgegevens verwerken? Sluit een verwerkersovereenkomst af en zorg ervoor dat daarin afspraken worden gemaakt ten aanzien van de meldplicht datalekken! Onder meer over de afhandeling van de meldplicht en over de verdeling van aansprakelijkheid. Heeft u nog geen verwerkersovereenkomst? Neemt u dan contact met ons op.

in
Deel deze post